#899 new
Mike Schmitz

Send to OmniFocus not working in Yosemite

Reported by Mike Schmitz | September 11th, 2014 @ 03:25 PM

I am a developer and upgraded to the latest Yosemite beta release (Developer Preview 7), but when I did send to OmniFocus (version 2.0.2) stopped working. I am running version 1.8 (4469) of MailMate. I thought maybe this was a Yosemite issue or an OmniFocus issue as the Clip-o-Tron 3001 also doesn't work in Mail.app, but send to OmniFocus DOES still work in Postbox. Please advise.

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny September 11th, 2014 @ 07:22 PM

    I'm not on Yosemite at the moment and therefore cannot verify this (I also only have the public beta installed).

    You can try enabling this:

    defaults write com.freron.MailMate MmDebugCommands -bool YES
    

    And then launch from the Terminal:

    /Applications/MailMate.app/Contents/MacOS/MailMate
    

    Do you get any error messages?

  • Mike Schmitz

    Mike Schmitz September 11th, 2014 @ 07:38 PM

    Yes, I do get an error:

    Triggered command named “Add With Summary...”
    Input type is “canonical”
    Environment variables:
    Apple_PubSub_Socket_Render: /private/tmp/com.apple.launchd.yS1eL0Y36W/Render HOME: /Users/Mike LANG: en_US.UTF-8 LC_CTYPE: en_US.UTF-8 LOGNAME: Mike MM_BUNDLE_ITEM_NAME: Add With Summary... MM_BUNDLE_ITEM_UUID: 03B35B47-9836-4EE1-9AFF-0D01D6F249F0 MM_BUNDLE_SUPPORT: /Users/Mike/Library/Application Support/MailMate/Bundles/OmniFocus.mmBundle/Support MM_FROM: Kickstarter HQ no-reply@kickstarter.com MM_ID: 270303 MM_MESSAGE_ID: 5411f113e6a2f_7ad23fcd6577d414609a6@ip-10-16-145-195.mail MM_SUBJECT: Projects We Love: Design Icons MM_SUPPORT_PATH: /Applications/MailMate.app/Contents/SharedSupport PATH: /usr/bin:/bin:/usr/sbin:/sbin PWD: /Users/Mike SECURITYSESSIONID: 186af SHELL: /bin/bash SHLVL: 1 SSH_AUTH_SOCK: /private/tmp/com.apple.launchd.R7EVauzjrq/Listeners TERM: xterm-256color TERM_PROGRAM: Apple_Terminal TERM_PROGRAM_VERSION: 342 TERM_SESSION_ID: D33E1765-EEAF-4C89-A874-2DBEBAE47D6D TMPDIR: /var/folders/fk/nscrygjn4c1_45vgxh9wj6xc0000gn/T/ USER: Mike XPC_FLAGS: 0x0 XPC_SERVICE_NAME: 0 : /Applications/MailMate.app/Contents/MacOS/MailMate __CF_USER_TEXT_ENCODING: 0x1F5:0x0:0x0 Warning: Failed to run command (/var/folders/fk/nscrygjn4c1_45vgxh9wj6xc0000gn/T/mailmate_command.JTysE9: /Users/Mike/Library/Application Support/MailMate/Bundles/OmniFocus.mmBundle/Support/bin/add: /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/bin/ruby: bad interpreter: No such file or directory
    ): #!/bin/bash "${MM
    BUNDLE_SUPPORT}/bin/add"

    There's something in there about a bad ruby interpreter which I saw in the forums, but the fix was to option-click "Check for Updates" (which I've done). Anyway, hope this helps.

  • benny

    benny September 11th, 2014 @ 08:40 PM

    • State changed from “new” to “resolved”

    Ah, that's the problem. You have an old manually installed version of the bundle you need to delete:

    ~/Library/Application Support/MailMate/Bundles/OmniFocus.mmBundle
    
  • Fredrik Alm

    Fredrik Alm October 3rd, 2014 @ 07:09 PM

    Hi,

    I'm using the the bundle supplied with the latest beta, and it doesn't work for me either (on Yosemite GM release).

    Warning: Failed to run command (/var/folders/gc/4vlq54997kdcyrvxhx61j63m0000gn/T/mailmate_command.HQ7soC: /Applications/MailMate.app/Contents/SharedSupport/Bundles/OmniFocus.mmBundle/Support/bin/add: /System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/1.8/usr/bin/ruby: bad interpreter: No such file or directory

    Thanks,
    Fred

  • benny

    benny October 3rd, 2014 @ 07:27 PM

    @Fredrik: Are you sure it's the latest beta? The error output indicates that is not the case. Use the “About” menu to see the revision number. Use the Software Update preferences pane to update to the latest beta.

  • Fredrik Alm

    Fredrik Alm October 3rd, 2014 @ 07:35 PM

    Okay, updating to the latest beta solved the problem. Thanks!

    I downloaded version 1.8 (4214) a few minutes ago from the "latest beta" link on freron.com, that's why I thought I had the latest :)

    Great, I was leaning towards postbox since Evernote and OmniFocus integration worked under Yosemite, but I was really more interested in MailMate. Problem solved!

  • benny

    benny October 3rd, 2014 @ 07:42 PM

    I'm glad it works and thanks for reminding me about that the old link.

  • Jordan T. T-H

    Jordan T. T-H October 30th, 2014 @ 05:55 PM

    This isn't working for me, but I'm using OmniFocus 2 in Yosemite. I get no error messages with the MmDebugCommands on. It's just that nothing is happening.

  • benny

    benny October 31st, 2014 @ 12:56 PM

    @Jordan: Do you get any output at all with MmDebugCommands?

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Referenced by

Pages