#826 ✓fixreleased
David Morrison

Editing URLs in new messages wrecks them

Reported by David Morrison | June 22nd, 2014 @ 11:58 PM

I am composing a new message. I type in a URL like this:

http://www.apple.co/au/mac/

This is missing the "m" on com. So I edit it to add the "m".

The "m" I added is not part of the URL any more (it is not blue), and it has been split into two URLs, neither of which work. See screenshot.

I would think that any editing of a URL should still leave the whole thing as a URL. I guess anything added to the end without a space should probably also be part of the URL. Not sure about the start - if it doesn't start with a valid protocol, then it will probably not be recognised as a URL anyway.

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny June 23rd, 2014 @ 12:13 PM

    • State changed from “new” to “accepted”

    This is only a display issue. MailMate can only handle plain text in the Composer and anything else is just a visualization for your convenience. You can force MailMate to properly update by going to the end of the line and hit return.

    Nevertheless, it is still a bug (visual glitch).

  • benny

    benny June 23rd, 2014 @ 12:19 PM

    • State changed from “accepted” to “fixcommitted”
  • benny

    benny October 15th, 2014 @ 03:32 PM

    • State changed from “fixcommitted” to “fixreleased”

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Pages