#2639 reproduced
Sebastian

the new release 5672 does not synchronize with Exchange IMAP

Reported by Sebastian | September 2nd, 2020 @ 08:07 AM

After upgrading to Revision 5672 mailmate stopped synchronizing (some of?) my IMAP folders. I did not do much debugging because this is too dangerous. I went immediately back to 5634 since this is was the most recent older version still available via the download page. After downgrading the folders were immediately synced.

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny September 2nd, 2020 @ 09:53 AM

    • State changed from “new” to “reproduced”

    There's a known issue where sent signed/encrypted emails do not synchronize with the Sent Messages mailbox. If this is not your problem then please let me know! (I'm working on making another update to fix the known issue.)

    You can use the previous public release instead of r5634: https://updates.mailmate-app.com/archives/MailMate_r5671.tbz

  • benny

    benny September 2nd, 2020 @ 09:53 AM

    • State changed from “reproduced” to “fixcommitted”
  • Sebastian

    Sebastian September 2nd, 2020 @ 09:55 AM

    Yes, I sign mails by default, so it's probably the reason. Thanks!

  • Lars

    Lars September 3rd, 2020 @ 12:19 PM

    Revision 5673 (Thursday, September 3, 2020)
    
    Fixed: Sent signed and/or encrypted messages were not uploaded to the Sent Messages mailbox.
    

    Does that mean that those messages are lost or are they only stored locally? If they are stored locally, will MailMate upload them automatically?

  • benny

    benny September 3rd, 2020 @ 12:23 PM

    • State changed from “fixcommitted” to “fixreleased”

    @Lars: Yes, they should be uploaded now. You can check by enabling the UID column in the Sent Messages mailbox. Emails with a UID should exist on the server as well. Let me know if it does not work as expected.

  • benny

    benny September 3rd, 2020 @ 12:25 PM

    @Lars: To be clear: Nothing has been lost. Previously sent and non-uploaded emails are going to be uploaded when using r5673.

  • Lars

    Lars September 3rd, 2020 @ 12:39 PM

    Thank you, benny. I am running r5673 and have restarted it after installing, but the attached screenshot still shows a missing UID. What do I do?

  • benny

    benny September 3rd, 2020 @ 01:00 PM

    • State changed from “fixreleased” to “reproduced”

    @Lars: Argh, I wasn't thinking clearly on that one. Well, at least I've stopped the generation of more of these emails.

    If your Drafts mailbox is empty then you can clear it up manually like this:

    1. Quit MailMate
    2. Delete a few files using the following Terminal command:

      rm ~/Library/Application\ Support/MailMate/Database.noindex/Headers/#draft-edition.*
      
    3. Launch MailMate.

    But I emphasize, your Drafts mailbox should be empty for this to not create new problems

    I'll look into making this work without the above workaround.

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile ยป

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Attachments

Pages