#2580 new
Eric Sharakan

Messages moved by rules sometimes still show in INBOX

Reported by Eric Sharakan | June 2nd, 2020 @ 01:34 PM

I have several rules that move messages into other mailboxes. Sometimes I still see the message in my inbox, as if the rule hasn't fired. But when I look in the target mailbox, the message is there, and then when I go back to the inbox, the message has now disappeared. This is very intermittent.

I'm running r5690, but this has been an issue since at least r5686, and probably earlier.

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny June 2nd, 2020 @ 02:09 PM

    Try enabling the “Source Mailbox” column in the message list. When you see the problem then I would expect this column to be correct. I'd like to have that confirmed.

    The problem is likely related to how MailMate handles changes to the read state (or maybe flagged state) of emails. That is, MailMate somehow thinks it shouldn't remove a message from view similar to how a “read” message is kept in the Unread mailbox display until selecting another mailbox. Maybe this can help you reproduce the issue.

  • Eric Sharakan

    Eric Sharakan June 3rd, 2020 @ 10:27 PM

    I have enabled the Source Mailbox column and will let you know what I find.

    Thanks.

    -Eric

  • Eric Sharakan

    Eric Sharakan June 11th, 2020 @ 03:41 PM

    As you suspected, the correct mailbox shows under the Source Mailbox column, so the rule is working. MM is just delaying removing the message from my current view.

    You can close this ticket.

    Thanks.

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Pages