#3091 ✓cantreproduce
Chris Miller

Problem sending message after moving from one network to another

Reported by Chris Miller | June 23rd, 2022 @ 02:28 PM

I have been having problems sending messages when moving from one network (e.g. the one at the university I work at) to another (my home network). The message I see says "Failed to send message" and "Could not resolve hostname "smtp.gmail.com" (domain: 12, error: 8)." I am able to solve after quitting and restarting MailMate. I'm running Version 1.14 (5895).

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny June 23rd, 2022 @ 06:35 PM

    • State changed from “new” to “cantreproduce”

    Hmm, I don't get reports about this in general and I'm not sure what could trigger this. As far as I can see, it does not appear to be something MailMate has cached. It happens when MailMate tries to make a new connection to the server.

    In any case, the plan is to switch to a newer API for making server connections. Unfortunately, it requires 10.14+ (and MailMate is still 10.12+). When I do make that switch then it'll hopefully also be a general improvement of connection issues like this one.

    I'll mark it cantreproduce, but what I really mean is “will possibly be fixed implicitly later on”.

  • Chris Miller

    Chris Miller July 19th, 2022 @ 02:36 AM

    OK, thanks for the explanation. Looking forward to the issue going away. . .

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Pages