#2489 new
Donald McMillan

Tagging and refreshing rules

Reported by Donald McMillan | January 25th, 2020 @ 10:47 AM

Hi,

I have a folder with a rule to show only untagged messaged (triage folder).
When I add tags to messages they usually disappear, but one in around 10 - 20 doesn't. If I bring up the tag interface again (t) it shows the tag. Tagging other messages still works and they disappear but it doesn't refresh these stuck ones. Adding more tags to the stuck messages doesn't move them.
When I move to another folder and back it is fixed.

Not a huge problem, but mildly irritating to be triaging and having some 'stuck' on the queue.

Is there a shortcut key to refresh a folder?

D.

Comments and changes to this ticket

  • benny

    benny January 31st, 2020 @ 02:35 PM

    Could you check to see if this also happens with the latest test release: Hold down alt/option when clicking Check Now in the Software Update preferences pane. If it does then I'll be very interested in debugging it since it might a symptom of a more serious problem.

  • Donald McMillan

    Donald McMillan January 31st, 2020 @ 04:27 PM

    It seems to happen less with the update, but it just happened again.
    The first one it happened with this time had the “Blocked 1 external reference. The message is marked as Not Junk. Load Once / Move to Junk” panel open on it. When I tried tagging a random newsletter that also had the banner showing it got stuck too, but others are still getting cleaned out of the UnTagged smart folder. Not definitive testing, but something to look at?

    Thanks,
    D.

  • Donald McMillan

    Donald McMillan February 3rd, 2020 @ 09:47 AM

    Another issue I notice regarding this is that it doesn't clear the messages when I select more than one at a time and tag them.

    Thanks,
    D.

  • benny

    benny February 3rd, 2020 @ 02:13 PM

    I'd like to see how the triage-mailbox is defined. Use “Help > Send Feedback” to send me this file:

    /Users/<username>/Library/Application Support/MailMate/Mailboxes.plist
    

    About the second issue: Could you rephrase this in more detail? Is this a persistent issue? (Not random.)

  • Donald McMillan

    Donald McMillan February 4th, 2020 @ 08:58 AM

    For the second issue it is persistent.

    When I select more than one mail in the UnTagged folder and bring up the multi-tagging interface, adding a tag doesn't refresh and have the messages hidden from the folder.

    I've sent a short video showing the problem (I wasn't sure how public uploading here would be) using the send feedback method. The first multi-selection doesn't update, then a couple of single tags don't work, then one works how expected.

    Thanks,
    D.

Please Sign in or create a free account to add a new ticket.

With your very own profile, you can contribute to projects, track your activity, watch tickets, receive and update tickets through your email and much more.

New-ticket Create new ticket

Create your profile

Help contribute to this project by taking a few moments to create your personal profile. Create your profile »

Mac OS X email client.

Shared Ticket Bins

People watching this ticket

Pages